Vrachtwagen rijbewijs halen in Deventer? 

Je wilt beroepsvrachtwagenchauffeur worden. Mooie ritten maken in binnen- en wellicht buitenland. Ervoor zorgen dat je vracht goed op de plaats van bestemming aankomt. Om beroepsmatig vrachtwagenchauffeur te kunnen zijn, heb je speciale rijbewijzen nodig.

Rijbewijs C en C1

Om in een vrachtwagen te mogen rijden vanuit Deventer en omstreken, dan is het belangrijk dat je de juiste rijcertificaten hebt. Voor vrachtwagen zijn dat de rijbewijzen C en C1. C is voor het besturen van een zware vrachtauto, C1 voor een lichte. Als beroepschauffeur is het wenselijk dat je beide hebt. Wil je een vrachtwagen met oplegger besturen dan heb je zelfs CE nodig.

Vakbekwaamheidsdiploma

Op het rijbewijs kom je code 95 tegen wanneer je je vakbewaamheidsdiploma hebt gehaald. Dit is nodig om beroepsvrachtwagenchauffeur te mogen zijn. Voorheen stond dit bekend onder de naam ‘chauffeursdiploma’.

Opleidingstraject voor Deventer en omstreken

Als je vrachtwagenchauffeur wilt worden, dan bestaat ons opleidingstraject uit verschillende onderdelen. Uiteraard zijn er verschillende theorie-examens die je moet behalen om als beroepsvrachtwagenchauffeur aan het werk te mogen gaan, te weten:

  • theorie-examen verkeer & techniek (cat. RV1)
  • theorie-examen administratie goederenvervoer & casebevraging (cat. V2C en V3C)

Dan krijg je een praktische toets, een toets besloten terrein en het praktijkexamen voor de vrachtwagen. Om je goed voor te bereiden op deze examens volg je bij ons zowel de praktijklessen als theorielessen.

Wil je meer informatie over het behalen van een vrachtwagenrijbewijs voor Deventer en omstreken?
Bel dan 0575-54 30 44.