Rijlessen voor vrachtwagenrijbewijs C en C1

Wanneer u beroepsmatig vrachtwagen wilt rijden dan heeft u voor zowel rijbewijs C als C1, uw vakbekwaamheidsdiploma nodig. Dit wordt met code 95 op uw rijbewijs vermeld. Voorheen heette dit het chauffeursdiploma.

Deze code is tot vijf jaar na afgiftedatum van rijbewijs C en C1 geldig. Om uw vakbekwaamheid te behouden, bent u verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Meer informatie hierover vindt u op www.nascholingchauffeur.com.

Wanneer u een camper of kleine vrachtwagen (3500-7500 kg) wilt besturen, is er een speciaal rijbewijs: het C1 rijbewijs. Bij dit rijbewijs hoeft u minder examens af te leggen! Wanneer u hier meer over wilt weten, neem dan contact op met ons.

Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Dan heb je rijbewijs C nodig; het vrachtwagenrijbewijs. Het opleidingstraject ziet er als volgt uit:

  • theorie-examen verkeer & techniek (cat. RV1);
  • theorie-examen administratie goederenvervoer & casebevraging (cat. V2C en V3C);
  • praktische toets;
  • toets besloten terrein;
  • praktijklessen vrachtwagen;
  • praktijkexamen vrachtwagen.

Bij Verkeersschool Voskamp plannen we de theoriecursus vrachtwagenrijbewijs in overleg met jou in. Je kan pas praktijkexamen vrachtwagen doen als je de categorieën RV1 en V2C gehaald hebt. Het examen V3C en de twee toetsen mag je ook na het praktijkexamen afleggen.

Medische keuring vrachtwagenexamen

Je mag je pas aanmelden voor het praktijkexamen vrachtwagenrijbewijs als je medisch bent goedgekeurd door een arbo-arts. De arts stuurt het keuringsverslag naar het CBR. Wanneer het CBR een ‘verklaring van geschiktheid’ heeft afgegeven, kunnen we het rijexamen voor je vrachtwagenrijbewijs inplannen.

Nascholing voor vrachtwagen- en buschauffeurs

Iedereen met een rijbewijs C en C1 moet volgens de wet iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing volgen. Dit heeft voordelen voor zowel werkgevers als werknemers: goed geschoolde chauffeurs zijn productiever en breder inzetbaar. Ook vergroten de chauffeurs hun kennis, waardoor ze meer verantwoordelijkheden aankunnen. Samen met de rijscholen Striekwold en Dusseldorp is Verkeersschool Voskamp gestart met nascholingscursussen voor vrachtwagen- en buschauffeurs van vervoersbedrijven in de regio.

Wil je meer weten over onze rijlessen voor je vrachtwagenrijbewijs? Of je direct aanmelden voor vrachtwagenrijles? Bel gerust: 0575 – 54 30 44.