Verkeersschool Voskamp: bewezen kwaliteit

Verkeersschool Voskamp staat voor kwaliteit. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan onze behaalde certificaten. Ook zijn we lid van diverse organisaties die zich onder meer richten op de kwaliteit van rijscholen. Maar er is meer! We leggen je graag uit wat je van ons kunt verwachten.

FAM verkeersschool

FAM: dé organisatie voor professionele rijscholen

Verkeersschool Voskamp is lid van de Federatie Autorijschool Management (FAM); dé organisatie voor professionele rijscholen in Nederland. Het doel van de FAM is het garanderen van de hoogste kwaliteit in rij- en theorieopleidingen. De FAM stelt de allerhoogste eisen aan dienstverlening en aan de kwaliteit van de medewerkers van de aangesloten rijscholen. Zo moeten de rijinstructeurs beschikken over de wettelijk vereiste diploma’s, een intensieve stageperiode doorlopen en cursussen volgen om de hoge kwaliteit te waarborgen.  

Lees meer over FAM.

Wil je meer weten over ons, onze rijlessen of je direct aanmelden? Bel gerust: 0575 – 54 30 44. 

2toDrive

2to drive: begin met rijles op je 16e!

Tot eind 2017 loopt vanuit de overheid de proef Begeleid Rijden. Dit houdt in dat je al op je 16e theorie-examen mag doen. Je mag rijlessen nemen vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent en op je 17e mag je praktijkexamen doen. Slaag je hiervoor? Dan mag je tot je 18e autorijden onder begeleiding van een coach, die je zelf mag kiezen. Daarna mag je alleen met de auto de weg op. 

Lees meer over 2todrive. [link naar 5.4.2]

Rijopleiding in Stappen

Rijopleiding in Stappen (RIS)

Stap voor stap goed leren autorijden, zodat je beter bent voorbereid op deelname aan het verkeer. Dat is de Rijopleiding in Stappen (RIS), die je kunt volgen bij Verkeersschool Voskamp. Hierbij ga je steeds een stap verder als je de vorige stap goed beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht, de laatste is het helemaal zelfstandig handelingen verrichten, in steeds wisselende situaties. In totaal doorloop je zo 39 ‘gebruiksaanwijzingen’, verdeeld over 4 modules. Iedere RIS-module sluit je af met een toets. 

De voordelen van RIS rijlessen op een rij:

  • hoge kwaliteit van de rijopleiding;
  • fors hoger slagingspercentage;
  • betere voorbereiding op verkeersdeelname door stapsgewijze aanpak;
  • inzicht in je vorderingen dankzij een leerlingkaart.

Lees meer over RIS.

Nacholingschauffeur.com

Nascholing voor vrachtwagen- en buschauffeurs

Samen met de rijscholen Striekwold en Dusseldorp is Verkeersschool Voskamp gestart met nascholingscursussen voor vrachtwagen- en buschauffeurs van vervoersbedrijven in de regio. 

Iedereen met een rijbewijs C of D moet volgens de wet in 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Dit heeft voordelen voor zowel werkgevers als werknemers: goed geschoolde chauffeurs zijn productiever en breder inzetbaar. Ook vergroten de chauffeurs hun kennis, waardoor ze meer verantwoordelijkheden aankunnen. 

Op onze nascholingswebsite lees je welke opleidingen we aanbieden en wanneer ze op welke locatie van start gaan.

 Autisme vriendelijk

Rijles voor mensen met autisme

Autisme en rijles is misschien niet zo’n vanzelfsprekende combinatie, maar bij Verkeersschool Voskamp kun je ook met autisme prima rijlessen volgen. Enkele van onze rijinstructeurs hebben de opleiding tot Autismevriendelijke Coach gevolgd. Dit houdt in dat zij mensen met autisme goed gestructureerd rijles geven. Zo kun je ook met autisme je rijbewijs halen en veilig de weg op.

Lees meer over Autismevriendelijke Coaches.

 KNMV

KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeur (KGI)

Bij Verkeersschool Voskamp krijg je motorrijles van een KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeur (KGI). Deze heeft op eigen initiatief een aanvullende motorvakopleiding gevolgd bij de KNMV, de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Ook volgt hij ieder jaar de verplichte bijscholing.
De motorrijles – onder leiding van een KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeur –verloopt volgens een met de KNMV afgesproken protocol. Zo krijg je in principe altijd motorrijles van een rijinstructeur die op een motor meerijdt. De motorrijinstructeur kan zo altijd een goede demonstratie geven.

Lees meer over de KNMV.