Wanneer een tractor rijbewijs?

Vanaf 1 juli 2015 is het wettelijk verplicht om een trekker rijbewijs te hebben. Dit betekent dat je in het bezit van dit rijbewijs moet zijn wanneer er met een land- of bosbouwtractor (LBT) gereden wordt. Dit geldt ook voor motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS). Met de komst van het tractor rijbewijs zijn de zogeheten tractor-certificaten afgeschaft.

Alle certificaten afgegeven voor 30-06-2015 konden worden ingewisseld voor het T-rijbewijs tot 30-06-2016. Wanneer dit niet is gebeurd is het certificaat helaas verlopen en zal het T-rijbewijs opnieuw moeten worden gehaald.

Iedereen die het autorijbewijs voor 01-07-2015 heeft behaald, hebben daardoor automatisch het T-rijbewijs behaald. Deze zal worden bijgeschreven wanneer het rijbewijs verlengt zal worden. Een ieder die het autorijbewijs na deze datum heeft gehaald of niet in het bezit was van een autorijbewijs vóór deze datum, zal het T-rijbewijs moeten halen door middel van het theorie- en praktijkexamen.

Behalen tractor rijbewijs

Om het tractor rijbewijs te behalen moet er twee keer examen worden afgelegd. Dit houdt in dat er een theorie-examen moet worden gedaan en een praktijkexamen bij het CBR. Het theorie-examen mag worden gedaan vanaf 15,5 jaar. Zodra dit behaald is, mag er vanaf 16 jaar gestart worden met de praktijklessen voor het T-rijbewijs en kan er ook praktijkexamen worden gedaan.
Wij verzorgen de opleiding samen met CTR (Baak)

Wil je meer weten over onze rijlessen voor je tractorrijbewijs? Of je direct aanmelden? Ga naar onze contact pagina of bel 0575 – 543044.